Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já si myslím a říkám, že většina lidí je slušných. Takže nás, co nekrademe, byla většina i tenkrát. Socialistické vlastnictví se kradlo více než soukromé vlastnictví, protože část ho vlastně tomu zloději už patřila. (Jako dnes majetek obcí, krajů, státu :-).)

0 0
možnosti

Je to sice dobrá sranda, tehdy větší než dnes, a nejmladší generaci to asi už vůbec nic neříká, ale já jsem nekradl ani za toho socialismu. Ani nekradl, ani nepřemisťoval.

0 0
možnosti
Foto

On beze zbytku platil jen bod 1). Ale ta logika mě už tehdy okouzlila. Kvantifikátory "nic", "všichni", "všechno", "nikde" jsem nebral doslova :-).

Tehdejší "všechno", které všichni měli, bylo mnohem menší než dnes - nepatřilo do něj, co jsme v životě neviděli/neslyšeli. Ale to naše "všechno", např. svého času silně nedostatkový toaletní papír, dámské kalhotky, cukr (na konci léta) vskutku měli snad všichni.

Teď není socializmus reálný v tehdejším smyslu slova: máme nezaměstnanost. Až vytvoříme a obsadíme všechna pracovní místa, zeptejte se znovu, prosím.

0 0
možnosti

S bodem 5 by se dalo polemizovat, všichni všechno opravdu neměli. Ale jinak to sedí.

1 0
možnosti

A v které fázi "reálného socializmu" se nacházíme právě ted' ?

0 0
možnosti

J36a50r12a 88R92a45n35k

1. 3. 2015 20:10

Ja se nachazim v kapitalismu a zadne stradani okolo sebe nevidim, pouze nekolik mldych zoufalcu na drogach, kteri se realnemu socialismu blizi.....

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS