Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tu debilitu, že "vláda schválila zákon" čtete a slyšíte běžně ve všech dostupných médiích.  Co naděláte? Hodnocení kvality (většiny) žurnalistů je jediné, v čem se mohu shodnout s člověkem, zvaným prezident (s formou samozřejmě nikoliv).

2 0
možnosti
Foto

Co se týče vaší ankety: prokazování u soudu během dědického řízení považuji za nesmysl neboť nemá kdo prokazovat a kdo se bránit. Tedy logicky volím raději první variantu ovšem s výhradou, že nemá jít o prokazování původu majetku, ale o prokazování správně odvedených daní, pokud správce daně zjistí, že nebylo odvedeno řádně podle dosažených příjmů.

0 0
možnosti
Foto

V řízení o pozůstalosti přechází jmění zůstavitele na dědice včetně závazků s tím, že se ho dědic může zříci (a daň za zůstavitele nedoplatit). Prokazuje se majetek zůstavitele, jeho závazky a jeho vůle.

0 0
možnosti

Ono tvrzení "vláda schválila zákon" jak je slyšíme z obrazovek a rozhlasu, je samo o sobě nesmysl. Vláda může nanejvýš schválil předlohu zákona a tu postoupit parlamentu. Zákon schvalují  postupně obě  parlamentní komory a signuje jej president. Pokud tak  odmítne, vrací se   takový zákon do dolní sněmovny a  schvaluje se znovu, ovšem přísnější procedurou, než "v prvním kole".

Nesmyslných  tvrzení slyšíme z úst moderátorů denně spousty, a rozhodně nelze říci, že by právě naše media  přispívala ke kultivaci právního vědomí společnosti.

5 0
možnosti

Autor si myslí, že finanční úřad bude nahánět chudáky. Tyhle nové pravomoci finančáků jsou ale bičem na milionáře typu Rath nebo Gross, kteří pohádkově zbohatli v politice, aniž by se jim dalo prokázat, že jejich majetek jaksi neodpovídá jejich oficiálním příjmům.

Normálního poplatníka finančáci buzerovat nebudou, Nemají na to čas a dokazovat obyčejnému daňovému poplatníkovi, že stát ošidil na daních o 200 Kč za rok, je silně neefektivní. Hledat se budou nezdaněné miliony a nikoli stokoruny.

1 0
možnosti

Finanční úřad bude nahánět toho, koho bude třeba skřípnout. 

Žádnou efektivitu sledovat nemusí, takže i ty dvě stovky můžou být hezky lacino získaná čárka za "vyřešený únik". :-/

0 0
možnosti

Ten váš nápad s pozůstalostním řízením má jeden zásadní háček. Nic nebrání lumpovi majetek na své dědice převést ještě před smrtí a tím pádem by se nikdy neprojednával.

1 0
možnosti

Pak ovšem bude muset legální nabytí majetku prokazovat obdarovaný. Pokud Vám někdo daruje ukradené auto, buďte si jist, že Vás o něj soud a policie připraví stejně rychle, toho původního zloděje.

1 0
možnosti

Jistě je to možné kritizovat - ale oni to jistě mysleli dobře! ;-D;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 25,64
  • Průměrná čtenost 913x
Jsem *1947, povoláním fyzik se zkušenostmi z experimentů na urychlovačích částic a od r.1994 také z českého průmyslu: nejprve jako zaměstnanec (ČEZ, Lafarge) a potom jako kapitalista a jednatel společnosti IND (INformace Doopravdy). Od počátku tisíciletí usiluji o informatizaci lidské společnosti, tj. o rozvoj informační uvědomělosti, informovanosti a využití informací pro rozhodování. Odborný mluvčí Svobodných pro energetiku a Green Deal.

Seznam rubrik