Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Možná se nezvýší výběr DPH, ale určitě se zvýší výběr pokut za nic. A stát může utratit zase o něco víc. Možná to spoustu drobných živnostníků zničí a pak je otázka, v čím zájmu je likvidace drobných živnostníků a menších firem? A pokud je to přímo nezničí, budou muset zdražit, to také není zrovna v zájmu občanů-spotřebitelů . . . . Střet zájmů v praxi. :-/

1 0
možnosti
Foto

Zřejmě jste trochu nepozorně četl ten formulář - prakticky vše se týká přenesené daňové povinnosti a tam se musí hlásit vystavená faktura i na 10kč. Ta částka nad 10 000 kč se týká faktur a paragonů přijatých i bez PDP.

0 0
možnosti
Foto

Rád se poučím, článek jsem napsal po vyzkoušení čerstvě zpřístupněného formuláře. Mýlím se, že v případě plátce DPH, který má prázdné řádky hlášení týkající se přenesené daňové povinnosti, a který neměl žádné jednotlivé plnění na vstupu/výstupu větší než 10 tisíc Kč, neobsahuje "hlášení" žádnou novou informaci proti přiznání DPH? Mýlím se, že plnění hlásí pouze na řádcích z mého obrázku?

0 0
možnosti

Ale když oni kradnů a my makáme. A prý to podporuje (to hlášení a EET) víc jak 60% živnostníků a podnikatelů.

Národ, kde nejlepším kuchařem je Láďa Hruška a nejlepším ministrem ujo Andrejko, si doopravdy nic moc nezaslouží.

Třicet korun neplatíme, koblihu jsme sežrali.

Kdo slíbí víc?

5 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 25,64
  • Průměrná čtenost 913x
Jsem *1947, povoláním fyzik se zkušenostmi z experimentů na urychlovačích částic a od r.1994 také z českého průmyslu: nejprve jako zaměstnanec (ČEZ, Lafarge) a potom jako kapitalista a jednatel společnosti IND (INformace Doopravdy). Od počátku tisíciletí usiluji o informatizaci lidské společnosti, tj. o rozvoj informační uvědomělosti, informovanosti a využití informací pro rozhodování. Odborný mluvčí Svobodných pro energetiku a Green Deal.

Seznam rubrik