Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Od tak vzdělaného jedince bych čekal lépe zpracovaný článek

0 1
možnosti

V Hodoníně u Kumštátu se dokončuje cikánský památník za 70 milionů Kč.

V ČR existovali jen dva pracovní tábory, ze kterých se po dvou letech staly cikánské tábory s režimem nesrovanatelně mírnějším, než byl ve skutečných koncetrčních táborech. celkem jimi prošlo cca 2600 Cikánů a a část jich při prokazatelných epidemiích zemřela část byla propuštěna, část utekla a část byla poslána Němci do Osvětimi, kde byli posléze zavražděni.

Skutečně potřebujeme dva cikánské památníky, když spousta míst, kde byli skutečně vražděni Češi a příslušníci jiných národů je mnohdy označena v lepším případě pamětní cedulí.

1 0
možnosti

Základní problém, že původně z pracovního posléze cikánského tábora se nyní někteří politikové a cikánští, pardon romští aktivisté snaží udělat koncentrační tábor srovnatelný s Osvětimí a tak vytřískat politický kapitál a osobní prospěch.

Z pracovního tábora, kde byli po dva roky internováni nemakačenkové a mezi nimi několik Cikánů se později na devět měsíců stal čistě cikánský tábor, který měl velmi volný režim, ale ve kterém vypukly díky malé hygieně epidemie hlavně tyfu a hodně lidí zemřelo a tábor byl uzavřen.

Přečtěte si jak to v Letech skutečně vypadalo

http://www.zwittau.cz/WEB/lety.htm

http://www.lety-memorial.cz/history_cz.aspx

srovnejte polohu původního tábora a současnou velkovýkrmnu

https://mapy.cz/zakladni?x=14.1189451&y=49.5083864&z=17&base=ophoto&source=muni&id=891&q=Lety%20

http://www.lety-memorial.cz/download/projekce_pudorysu.jpg

Uvědomne si že se v druhém ze dvou cikánském táboře už dokončuje cikánský památník za 70 milionů korun. Je opravdu potřeba investovat dalších minimálně 700 milionů korun na výkup celé velkovýkrmny, když původní tábor zasahuje do poloviny jedné z současných budova a prakticky celý původní pracovní/cikánskýtábor byl umístěn na doposavad volných plochách.

Nebuďme pasivní otloukánci stejně jako u plotu v Matiční

3 0
možnosti

M14i39l54a22n 41K45e46s57l

3. 9. 2016 18:12

Já se na to dívám úplně jinak.Babiš hospodaří s erárními penězi jako s vlastními.Neuváženě nerozhazuje peníze vlastní a stejně velmi odpovědně hospodaří i s penězi erárními.Co je na tom špatného,vždyť avizoval,že povede stát jako firmu.Pravý opak je premiér.Jako ministr financí i při pětiprocentním růstu zatkl sekyru velmi hluboko.Nyní dokonale naplňuje rčení : z cizího krev neteče a slibuje a přidává kde komu a i sobě.Choval by se takto příčetný podnikatel?

2 0
možnosti

Proboha, zase Lety. Vyskytoval se tam Havel, pak pravicoví lídři, pak Sobotka - který hájí Cikány - ale koukám, že vepřín bude muset vyřešit miliardář. Předchozí věrchuška to nedala. Prasečák je prasečák a přes to v kapitalismu nejede vlak, není to asi JZD.

1 0
možnosti

Pardon, pokud jsem někoho urazil s tím prasečákem - v TV to opravdu vypadalo hodně futuristicky a draze (eurofondy?). Doufám, že tam prasátka nikdo netrápí a mají dost volnosti pohybu, když žijem v liberálním státě. A že je zabíjejí bezbolestně, zatímco staří lidé často trpí a chcípají jako zvěř.

1 0
možnosti

A68l29e65s 90H52r96y52c

3. 9. 2016 14:00

od tebe zcela zbytecna otazka,i kdyz chapu,ze kolegialita je kolegialita

0 1
možnosti

I67v32a15n 18M87i39n36á77ř

3. 9. 2016 12:09

Nevím, proč jsou Lety neustálým předmětem odporných provokací - přehnaně svatouškovských - "ochránců lidských práv" !? K uctění památky zemřelých Romů bylo vybudováno krásné, pietní a důstojné místo ! To, že v jeho blízkosti stojí podnikatelský podnik (mimochodem velmi dobře udržovaný), který je pejorativně označován za "prasečák" je pouhá zvůle .. která má morálně pobuřovat lidi, kteří na předmětném místě nikdy nebyli ! Jen připomínám, že jeho hodnota byla odhadnuta na 50 miliónů korun. Nutné je ovšem vzít v úvahu i .. následnou ztrátu práce pro všechny tamější zaměstnance !

5 0
možnosti

Mňa by zaujímali, akým finančným obnosom na "vepřín" prispeli cigáni, ďakujem.

4 0
možnosti
Foto

Zdá se, ze informace o dárcích památníku není dostupná (dokonce "nenalezeny" ani avizované výrocní zprávy): http://www.lety-memorial.cz/ Více si Vás dík nezaslouzím, nevím.

0 0
možnosti
Foto

Jak jsem už psal mnohokrát v jiných diskuzích......

Současný památník v Letech je důstojný. A téměř nikdo ho nenavštěvuje. Já tam jezdím tak 3x za rok a žádné lidi tam nepotkávám. Akorát, když je výročí, tam se politici a pár Romů chce zviditelnit a ukazují se v televizi.

Jsem rozhodně proti tomu, abychom my (občané České republiky) platili za přesun vepřína stovky milionů korun, když o pietní místo nemají Romové zájem.

8 0
možnosti
Foto

Takze budete jeden z tech, koho potesí, pokud AB chce dát své vlastní peníze (cást jich ovšem z dotaci od danovych popolatníku pochází).

1 0
možnosti
Foto

Víte, čemu se říká "chytat za slovo"?

4 0
možnosti
Foto

Odpověď na Vaši otázku je "Ano". Ale odpověď na svou otázku panu ministrovi neznám - jinak bych se neptal.

1 1
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 913x
Jsem *1947, povoláním fyzik se zkušenostmi z experimentů na urychlovačích částic a od r.1994 také z českého průmyslu: nejprve jako zaměstnanec (ČEZ, Lafarge) a potom jako kapitalista a jednatel společnosti IND (INformace Doopravdy). Od počátku tisíciletí usiluji o informatizaci lidské společnosti, tj. o rozvoj informační uvědomělosti, informovanosti a využití informací pro rozhodování. Odborný mluvčí Svobodných pro energetiku a Green Deal.

Seznam rubrik