Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Lišily se v zásadní věci, a to že za socíku jste mohl volit manifestačně!

A to Vám asi teď chybí.

0 1
možnosti
Foto

Proč myslíte, že mi chybí? Doufám že ne proto, že chci tajnost volby.

0 0
možnosti

V profilu toho o sobě máte napsáno hodně, navzdory tomu jste stvořil hodně hloupý článek. Pokud si pamatujete volby za socíku, tak byste nenapsal takový nesmysl, že se od současných voleb liší jen tajností volby. Mnohem zásadnější rozdíl je v tom, že za komančů to nebyly VOLBY, ale vhazování obálek s kandidáty Národní fronty. O nějakém svobodném výběru nemohlo být ani řeči.

5 3
možnosti
Foto

Zcela s Vámi souhlasím, že se volby v ČSSR nelišily JEN hlasováním. (A také jsem to nenapsal .) S pozdravem, JS

3 0
možnosti
Foto

PROČ to jinde jde a u nás by to přineslo tolik potíží???

3 1
možnosti
JV

Každé nastavení pravidel má svoje výhody a nevýhody.

U korespondenčních voleb jsou těmi nevýhodami:

- zjednodušení případných podvodů a manipulací

- snížení důvěry občanů ve spravedlivý výsledek voleb

- opakování voleb po protestech

- dlouhé čekání na platný výsledek voleb (týdny)

U prezenční formy voleb je nevýhodou to, že část voličů má volbu komplikovanější, než většina. Nicméně nejde o nic, s čím by nepočítali a pokud volit chtějí, mohou si to dopředu zařídit.

Volby rozhodují o budoucnosti země jak dopadne na ty, kdo tu trvale a dlouhodobě žijí.

2 0
možnosti
Foto

Klidně ať mají právo volit v ČR i Eskymáci, kteří se přistěhovali minulý týden. A volby už dávno měly probíhat elektronicky. Není žádný důvod chodit do volební místnosti. Pochopitelně pro lidi, kteří se bojí internetu, ta možnost zůstat může, očekávám však, že jich bude zanedbatelná menšina.

3 2
možnosti
JV

Výborný nápad. Jak by se vám líbilo, kdyby u vás v obci mohli volit přespolní, kteří se včera přistěhovali a zítra se zase odstěhují?

Zvolené zastupitelstvo by pak 'výhodně' rozprodalo obecní majetek a také by se odstěhovali...

1 2
možnosti
Foto

Četl jsem už hodně nesmyslů, tento je však naprosto unikátní.

4 1
možnosti
Foto

J33i58r55i 29C12i19z

25. 1. 2024 3:40

Popsal jste to presne, socialismus se plizive vraci. Vzdyt nomenklaturni kadry KSC se po r.89 nepropadly do zeme, ale jen si zacaly rikat misto soudruhu "pane podnikateli, pane kolego v parlamentu...". Komunista z US umoznil vytvorit klasickou Narodni frontu (jako byla v socialismu), kdy se partaje dohodnou pred volbami na nejakem spolku a pak je naprosto jedno, zda volite jednu odnoz NF nebo jinou. V socialismu byla vedouci silou NF KSC, dnes je to ODS. Kdyz obdrzi nejaka odnoz dnesni NF jen 2% hlasu volicu, stejne se dostane do parlamentu jako soucast NF. Neco takoveho je v zapadni civilizaci absolutne nepripustne a jejich US by nejakemu spolku vzniklemu jeste pred volbami vystavil okamzite stopku. Je to ted tady vzor bolsevickeho Ruska, kdy to muzete hodit kterekoliv partaji, ale vzdy je vitezem Putin.

3 4
možnosti
LV

Co to blábolíte, Vy Národní frontou? Kdo tady 4 roky vládl za podpory komunistů?

8 3
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 913x
Jsem *1947, povoláním fyzik se zkušenostmi z experimentů na urychlovačích částic a od r.1994 také z českého průmyslu: nejprve jako zaměstnanec (ČEZ, Lafarge) a potom jako kapitalista a jednatel společnosti IND (INformace Doopravdy). Od počátku tisíciletí usiluji o informatizaci lidské společnosti, tj. o rozvoj informační uvědomělosti, informovanosti a využití informací pro rozhodování. Odborný mluvčí Svobodných pro energetiku a Green Deal.

Seznam rubrik